Informatie

Eerst en vooralfoto-van-jeugdhuis

Indien je deze site bezoekt omdat je zin hebt om eens af te komen: neem je fiets en kom gewoon af. De drempel voor bezoekers in het jeugdhuis ligt niet hoger dan in een gemiddeld café, waarom zou dat ook? Voor de drankprijzen moet je het ook niet laten: deze gaan van 1 euro (pils, frisdrank, fruitsap,..) tot 2 euro (zware en speciale bieren). Voor een klein flesje wijn betaal je 2,50 euro.

We zijn elke week open

  • Woensdag 19u00 – 00u00 (enkel tijdens schoolvakanties)
  • Vrijdag 19u00 – 02u00
  • Zaterdag 19u00 – 02u00
  • Zondag 19u00 – 02u00 (enkel tijdens schoolvakanties)

Dit zijn de officiële openingsuren, soms zijn we wat vroeger toe, soms heel wat later. Is het jeugdhuis niet open op dit moment? Kijk wat rond en bezoek onze fotopagina, maar vergeet vooral niet van eens langs te komen!

Openhouden van het jeugdhuis

In feite kan iedereen die dat wil meehelpen in het jeugdhuis door open te houden. De meeste vrijwilligers die dit doen zijn mensen die het jeugdhuis geregeld bezoeken en ons hier over aanspreken. Indien je dit zelf wel ziet zitten spreek je dus ook best eens iemand aan van de medewerkers of de mensen die het jeugdhuis open houden. Die geven je meer uitleg en vertellen je hoe alles in zijn werk gaat.

Inschrijven op de tappersboek ken je doen via deze facebook-groep.

Werking

De werking binnen het jeugdhuis is opgedeeld in werkgroepen.

  • Fuiven en thema avonden: Feestjes, alles van concept tot organisatie en versiering.
  • Optredens: Van zoeken tot bands tot organisatie de avond zelf.
  • Cultuur, vorming en sport: Bepaalde thema avonden, deelname aan sportactiviteiten.

Elke werkgroep heeft een in de kern zetelende verantwoordelijke en bereid in zijn eigen vergaderingen activiteiten voor die dan worden besproken op de medewerkervergadering die minstens 1 keer per maand plaatsvindt. Ook de kerngroep komt minstens 1 keer per maand samen. Voor bepaalde evenementen zoals ons jaarlijks verjaardagsfeest worden tijdelijke werkgroepen opgericht. Hoewel hier nogal schematisch voorgesteld is de drempel tussen medewerkers en kernleden binnen de werking van het jeugdhuis heel klein. Elke medewerker is ook vrij om actief mee te werken aan elke werkgroep door deel te nemen aan vergaderingen en voorbereiding van activiteiten.

De Samenstelling van de medewerkergroep

Wij zijn op dit moment met 20 medewerkers, waaronder ook de kernleden.